logo
Najszybszy kontakt ze mną przez telefon. Jeśli nie odbieram, wyślij SMS. Oddzwonię. Mój nr telefonu: Tel. +48 608 319 571

Blog

Home / odchudzanie / psychodietetyka  / Z daleka od mleka?

Z daleka od mleka?

Co to jest „mleko krowie”? – mleko to produkt pochodzący od krowy, który nie przekroczył 41 stopni Celsjusza.

Pszenica, cukier, „mleko”. Te trzy rzeczy wystarczy odstawić, by pozbyć się wielu uciążliwych problemów zdrowotynych.

Jakich?:

  • otyłość i nadwaga
  • migrena
  • anemia
  • bóle mięśni
  • bóle stawów
  • wrażliwe jelita
  • zapalenie żołądka
  • refluks
  • astma
  • katary
  • problemy z zatokami
  • trądzik, pryszcze
  • choroby autoimmunologiczne: Hashimoto, łuszczyca, AZS, RZS, ZZSK
  • problemy z koncentracją
  • cukrzyca typu II
  • miażdżyca

 

Jeśłi tego mało, wystarczy zagłębić się w badania dotyczące osteoporozy wynikającej z picia mleka. Okazuje się, że im więcej społeczeństwa poszczególnych państw piją mleka, aby zapobiec zmniejszeniu gęstości kości, tym większy mają z tym właśnie problem.

To co się sprzedaje w kartonikach i pudełeczkach, to nie jest mleko.

To jest produkt mlekopodobny
Mleko pobrane od krowy jest najpierw liofilizowane, czyli sproszkowane. Tak się je najlepiej przechowuje. Leży więc sobie tyle miesięcy, ile potrzeba, a następnie jest rozcieńczane wodą w proporcji 1:10 i rozlewane do kartoników. W mleku od krowy mamy ponad 200 enzymów i białek. Prawdziwe mleko to pokarm żywy. W kartonikach sprzedaje się pokarm sztuczny. To po prostu biały „syntetyczny” martwy płyn.

Niestety, nie ma żadnych badań uznanych naukowo, które by pokazywały, co się dzieje z organizmem poddawanym działaniu tego mleka. Ale po efektach ich/to poznacie. A mianowicie – po odstawieniu mleka wiele dolegliwości, chorób, niedomagań samoistnie ustępuje.
Ale jeśli znasz krowę, która daje Ci mleko, jeśli masz dostęp do prawdziwego, cudownie uzdrawiającego mleka, to tylko Ci pozazdrościć.

Zarówno Ty, jak i Twoja rodzina, macie szansę na życie w zdrowiu i na czerpanie pełnej radości. Dlaczego?

Otóż:

żyjemy w świecie, gdzie większość jedzenia na sklepowych półkach jest konserwowana. Jeśli więc nie stawiasz sobie za punkt honoru, by większość przygotowywać samodzielnie, zjadasz każdego dnia mnóstwo środków bakteriobójczych, wirusobójczych i grzybobójczych. A te, niestety, nie przebierają. Zostały dodane do jedzenia, by zapobiedz jego psuciu się, ale kiedy trafiają do Twojego przewodu pokarmowego, niszczą go zabijając bardzo potrzebną do życia i dla zdrowia florę bakteryjną.

___Ale jeśli masz dostęp do prawdziwego mleka, masz jednocześnie najtańsze i najskuteczniejsze lekarstwo – kwaśne mleko. Po tym poznasz prawdziwe mleko, że skwaśnieje.

Po czym poznasz, że z Twoim przewodem pokarmowym jest coś nie tak?

Wystarczy badać swój stolec. Jeśli jesteś zdrowy, Twój stolec spełnia trzy warunki:

  • jest dobrze ukształtowany
  • tonie, a nie pływa po powierzchni
  • jest pozbawiony zapachu

 

Jeśli nie spełnia tych warunków, to znaczy, że masz zapalenie przewodu pokarmowego, a kwaśne mleko jest na to znakomitym lekarstwem.

 

Jak poznasz czy mleko, które kupujesz, jest faktycznie mlekiem?

Mleko od krowy powinno w ciągu 24 -36  godzin skwaśnieć. Jeśli w tym czasie nie skwaśnieje, a faktycznie kupione było od rolnika, to znaczy, że ów rolnik prawdopodobnie nie stosuje ręcznego dojenia, tylko dojarkę mechaniczną, która nie została prawidłowo przepłukana ciepłą wodą, a za to umyta środkami bakteriobójczymi i źle wypłukana. A to, niestety, nie jest już dobre mleko.

No Comments
Post a Comment